сряда, 30 май 2012 г.

Fantastic Four (Cartoon 2009)


Имам намерението да си ги припомня, защото си спомних колко много ме кефеха:


вторник, 22 май 2012 г.

Днеска се отдадох на домакински задължения защото така исках.



неделя, 20 май 2012 г.

Back to the Future (1985)

Открих това старо резюме, което съм писал, докато бърниках из старите си папки и ще го постна тук, за да не го изгубя някъде.

Back to the Future / Завръщане в бъдещето (1985)



Трудно ми е да повярвам, че някой може да не знае кой е този филм или за какво се разказва. Завръщане в бъдещето е фантастика и комедия, която се превръща в легенда в киното. Стивън Спилбърг разбира се е този който е отговорен за осъществяването на филма.
Все пак за тези които са любопитни лентата се развива около типичен тийнейджър за 80-те на име Марти МакФлай ( в ролята на който се превъплъщава Майкъл Джей Фокс), който бива изпратен малко по погрешка в миналата 1955-а година. Машината е изобретена от негов приятел, налудничавият учен Емет Браун игран от Кристофър Лойд, по-добре познат като Док.
По време на това пътуване той се среща случайно със родителите си, като разбира се успява да прецака нещата така че майка му се влюбва в него вместо в баща му.  Връщането му обратно в 80-те става невъзможно не само защото машината бива повредена, а и защото преди да замине трябва да се увери че родителите му ще се срещнат и съберат.
За съжаление тази задача се оказва доста трудна, първо защото баща му е доста стеснителен и второ защото майка му дори не го забелязва, след като вниманието й вече е насочено към Марти. За нещастие се появява и още една спънка – Биф, местния побойник, който е взел под прицел и Джоржд Макфлай и сина му Марти. Оказва се също така че той е доста сериозен претендент и за ръката на Лорейн (майката на Марти).
Сценаристите Робърт Земекис и Боб Гейл са свършили невероятна работа включвайки комедия, фантастика, приключение и малко романс в тази невероятна история – какво още може да искаш от един филм?

Всъщност интересно е да се знае е че филма първо е нямал почти никакъв шанс да бъде филмиран. Сценаристите, които имали история със Спилбърг били решени да не искат неговата помощ за осъществяването на този проект, но по незнайни причини лично за мен срещнали препятствие в лицето на намирането на продуцент. Идеята им била прекалено новаторска и никой не бил сигурен в успеха на подобен филм по това време на 20-ти век.
Разбира се накрая Робърт и Боб окрили спасител в лицето на Стивън Спилбърг, който открил историята за интересна и различна. Въпреки това работата по филма била забързана и почти нямало време за нищо. Сценаристите искали Майкъл Джей Фокс да играе ролята на Марти, но поради други ангажименти Майкъл не бил възможна опция. Може би точно заради търсенето на актьор, който да се превъплати в Марти нещата се забавили. Все пак Майкъл решил да участва. В това време той се снимал в известен тв-сериал, чието име не мога да си припомня сега. Имал договор, който не му позволявал да се откаже от сериала, затова трябвало да тича от една снимачна площадка на друга.
Между другото самото име на филма било един от големите въпроси почти до края на снимките. Спилбърг имал избрано име, но то не допадало на сценаристите – оказва се че името “Завръщане в бъдещето” се пръкнало почти от нищото.
Ефектът с горящите гуми също бил спонтанна идея. Доста от запомнящите се моменти във филма са дописвани по време на снимките и все пак филма се оказва невероятна сензация. Успеха който има сред зрителите от всякакви възрасти може да се каже че бива  шок дори за самите Робърт и Боб.

Това което имам да кажа аз за филма, като мнение е че завинаги  ще ми остане  любим дори и когато стана на сто години. Не знам какво още мога да кажа. Просто се радвам че баща ми беше така добър да ме въведе в киното с такива филми, така че любовта ми към него (киното) да се разпали още от тогава.


петък, 18 май 2012 г.

Now as in Today

Днес щеше да бъде що годе добър ден, ако в същото време не изпитвах неудържимата нужда да разбия нечия глава през стената



Деня започна по стандартната процедура - Събуждане много рано сутрин, нежелание да отивам да училище, обличане, излизане, отиване все пак на училище. Днес програмата не е хич натоварена, но заради контролното по математика което щяхме да имаме ми се струваше, че имам да правя много неща. Разбира се след това научих че и по руски имаме втората част от контролното, което правихме миналия път. Не че това имаше голямо значение, защото в началото на деня бях в горе долу добро настроение. Първия час четох книга, втория руски и след това имах три часа за да науча задачите от раздела по математика, което според мен беше напълно достатъчно време. Дори пре достатъчно - точно затова и нямах причина да се притеснявам за каквото и да е освен за контролното по математика. 
Плана ми общо взето включваше във философията и физическото да уча и ако не успеех да ги науча до тогава да продължа в българския, а ако ли не - щях да почета малко преди контролното, за да се отпусна. Разбира се щях да уча заедно с Мади, защото и тя трябваше да ги научи. Нямах нищо против защото тя ми беше казала, че горе долу ги разбирала, което със сигурност щеше да ми влезе от полза когато не знам какво по дяволите се случва на листа, където са задачите. Та ние за почнахме. Първите три задачи минаха що годе добре. 
Сега може би е момента да вметна, че когато уча аз искам да разбера всичко, дори и то да не е нужно да контролното и искам да го науча по най-логичния  и праволинеен начин за да мога след това да си го интерпретирам по начин, който ще ми е лесно да запомня. Това разбира се води до нещо, което много хора наричат бърборене. Това бърборене се състои от задаване на много въпроси дори за най-малките неща (дори и тези неща да ги разбирам). Това попринцип дразни Мади, защото тя е свикнала всичко да прави по своя начин, без място да чуждо мнение. 
Та, когато стигнахме до третата задача, която беше -

sin22αxcos2α - cos22αxsin2α

започнахме да се опитваме да я решим. Стигнахме до извода че тази точно задача съответства на формулата - 

a2-b2= (a+b).(a-b)

и Мади реши да напише втората част, която практически трябваше да бъде изходът от уравнението като начална и аз да попитах защо не напише първата част, като отбележи кое кое е за да е по-лесно. След което започна онова което всъщност не разбрах какво е от нейна страна. Чудех се дали нарочно се опитва да се скара с мен или просто беше толкова тъпа, че не можеше да чуе нещо без да се обиди. Каза ми че не искала да учи с мен ако ще я поправям през цялото време ВЪПРЕКИ, че единственото което направих беше да я попитам "защо не..." (защото все пак формулата е еднана и съща и от двете страни на знака равно. Общо взето за мен нямаше голямо значени и я попитах просто защото така ми се стори по логично, НО тя ми каза че не искала постоянно да я повтарям и да я кара да решава задачите по начин който тя не разбирала. Искала да ги по своя си начин и се обърна и каза че не иска да учи с мен повече... а аз какво можех да направя. Нито знам нещо нито имам как да се самонауча като не знам основните правила. 
Признавам си, че това е моя грешка че не слушам в час и уча в последния момент, но така се получава когато притежаваш такъв мързел примесен с безхаберие. Все пак това беше единствения ми шанс да науча за контролното и Мади ми беше единствения учител който можех да намеря, но това ме променя факта че побеснях. Слепоочието ми започна да тупти, почнах да крещя да я питам ЗАЩО по дяволите се държи по този начин всеки път преди контролно. Каква е причината да не иска повече да ми обеснява задачите и единственото което ми каза беше "искам да ги решавам по моя начин, а ти постоянно ми говориш за твоя начин и се обърквам"...


Подобен отговор успя единствено да ме вбеси по такъв начин че бях на косъм от това да я ударя. Не само ми кипна заради това, че нямаше да мога да науча за теста ами и причината, която ми издекламира тая тъпачка беше най-тъпата възможна от всички на цялото земно кълбо. Разбира се в училище не може да беснееш на воля затова се опитах единствено да крещя без да правя каквито и да е движения, защото единственото което исках да направя беше да разбия нечия глава през стената.


Просто не можех да допусна да имам слаба оценка на този тест и се оказа така че единствения ми учител не иска да ме учи защото заради не знам си каква причина, която така й не стана ясна. 
Разбира се когато бякой се разкрещи в клас все някой дочува и понеже имам един съученик който е пълен кретен и най-вероятно ще остава за пореден път на поправка по хиляда предмета, идва и ми вика "не знаеш задачите? Дай ми 5 лева и ще ти реша първите две", което в случая означава пълна подигравка с мен защото Той. не. знае. НИЩО. Което естествено ме вбеси още повече, а не смятах че това е възможно. Просто го погледнах и му казах че ако не се разкара веднага ще го ударя, защото наистина имам нужда ударя нещо. Той си тръгна обаче понеже той не може да приеме поражение все да ме обижда, въпреки че въобще не ми пукаше. Поговорих си с Ру и Теа и малко ми мина гнева. Взех решение да не уча повече по математика и да оставя нещата да се наредят така както те си решаха. Или щях да ги реша или нямаше да ги реша - нямаше друга възможност, затова просто се оставих да ми мине и да забравя уж. Така че накра якато теста мина направих 3 от 4 задачи и така. Не знам дали са верни, но поне приключи. 
Разбира се след това Павлина се оказа на спирката и просто не можех да се занимавам с нея. Батерията на телефона ми падна така че и не можех да слушам музика и да я игнорирам, затова просто я оставих да говори, а аз кимах и се усмихвах. По средата на пътя разбира се тя каза нещо което просто не можех да оставя да мине покрай ушите ми. Каза ми че по математика те били на патеряла за другата година и че тоя матерял никой не го бил учил и като ми показа в тетрадката какво е направо исках да й забия два шамара, защото тези неща аз ги учих в 7-ми клас. Разбира се като й казах че ги знам тя ми каза че не ги знам и че се бъркам А най-много мразя някой да ми казва какво знам и какво не знам. Затова през останалата част от пътя просто се опитвах да не я гледам, защото не обичам да правя сцени вече днес правих втората.
После като слязохме заваля и ти каза "ела да отидем там да пуша" а аз просто не можех да й търпя компанията. Веднага след като подхвана темата за математиката отново, просто си тръгнах, защото нещо сериозно не ми е наред днес.




четвъртък, 17 май 2012 г.





“Sometimes in life you feel the weight of the world. It can push you down and make you fear it. It can cause stress and pain. But in those moments, remember all that you have done in your life, and what great things you can do in the future. The feeling of burden may not subside, but the fire you carry in your heart will burn stronger than ever when you live through it. Never let anyone or anything steal your flame. I once thought of calling our first record ‘Alive and Burning’ after a song I wrote. I know now that was a silly notion. We aren’t here to “burn”… we are here on this earth to reach for all that we can get… to see the brass ring and strive for it. Not via sardonic tendencies but rather through our own personal strength… to see our heroes and say to ourselves “I want to be BETTER… I want to be the best I can be.” so please, if nothing else, continue to live as you are and reach for all you can take… you are all beautiful people… live it”
—      Andy Biersack

вторник, 15 май 2012 г.

Hitler, Justin Bieber, and Andy Biersack walk into Hell and meet Satan.
Satan: What'd you do?
Hitler: I killed thousands of people and caused a world war.
Satan: Very good, sit to my left..... You?
Justin Bieber: I corrupted thousands of preteens with my annoying voice. 
Satan: Alight, sit to my right..... And you?
Andy: Get off my throne bitch!


The King Of Hell



SLAP


Не заслушавам мотивационната ми реч!

понеделник, 14 май 2012 г.

ARIES






1. Aries men work hard to get the girls they like. They are always up for a little challenge.
 2. Aries want to be with someone who will get along with their family.
 3. You know you’re an Aries when you can turn the smallest everyday errands into fun adventures.
 4. Aries despise losing.
 5. Aries don’t work well with those who hide their thoughts, feelings, and emotions.
 6. Aries women usually more in control of their relationships.
 7. Aries are either extreme pessimists or extreme optimists: there is no middle ground.
 8. Aries don’t mind working hard to get what they want.
 9. Aries enjoy spending money on things that make THEM happy.
 10. Pissing an Aries off is like kissing an angry venomous snake: it won’t end in your favor.
 11. Aries are professional procrastinators.
 12. Aries hate when people try to control them.
 13. Aries women want a real man… not a little boy.
 14. Aries love to take care of their partners. However, they will always make sure they are satisfied first.
 15. Aries take on more than they can handle and often find it hard to finish things.
 16. Aries generally hide their soft side.
 17. Aries can become very resented by others.
 18. Aries don’t want you to just take their shit, they want you to fight back!
 19. Aries dive headfirst into relationships often resulting the relationship blowing up.
 20. Aries don’t want to hear you whine about your problems— they want you to shut the fuck up and listen to their advice on how to fix them.
 21. Aries will tell people how they feel without considering the other person’s feelings
 22. Aries love to flirt with people— they find it fun and exciting.
 23. Aries will use other’s weaknesses to get what they want.
 24. Aries are natural daredevils.
 25. Aries tend to talk louder than most.
 26. Aries hate when people copy them.
 27. Aries often fall to temptation.
 28. Aries can be very critical of themselves and others.
 29. Aries are great at and love telling jokes.
 30. You know you’re an Aries when you go 60 in a 35 mph zone.
 31. Aries live in the moment.
 32. Aries can be extremely opinionated and will not hesitate to debate their opinions with others.
 33. Aries often piss people off with their lack of judgment.
 34. Aries have the tendency to be really close one week and really distant the next.
 35. Aries has the ability to dominate conversations with their excessive talking.
 36. Aries appear to be extremely self confident. However, this isn’t always the case.
 37. Aries: Protector of the underdogs.
 38. Aries don’t allow themselves to be bullied— they stand up for themselves and kick some ass.
 39. When an Aries doesn’t meet their own expectations, they take it out on others.
 40. Aries don’t feel the need to explain themselves to anybody.
 41. Aries love to brag— they know how awesome they are and they want to make sure everyone else knows it too.
 42. Aries love telling others their plans for success.
 43. Aries will not take a position in which they cannot be in complete control.

The Aries Lover:

Aries are very affectionate people, in spite of the “me first” tendency. They are passionate and generous toward their loved ones. With warm and enthusiastic natures, they can be very demonstrative.

Sociable gregarious extroverts, Arians are fantastic to have around because they tend to add life and soul to any party because of their energetic, bouncy, enthusiastic nature. At times the Aries personality becomes very dark indeed when crossed by a lover.


Aries Heartbroken:

A broken hearted Aries is a seriously sad (or angry) person. In spite of their cheerful exterior, Arians are tender and emotionally fragile people. Prone to falling in love at first sight, they instantly put their partners on a pedestal. This is usually were the trouble begins.

Unless the two of you can talk through differences, the Arian will be very disappointed on discovering that their partner is less then perfect…

The romantic idea of being faithful to one person forever is appealing to Aries because of their strong sense of romance. However, if things go bad he or she may stray, in search of more attention, excitement and love.


 44. Aries would rather be appreciated for their brain, not their body.
 45. If an Aries doesn’t get their way— hell will be raised.
 46. Aries have fears even they themselves don’t know about
47. An Aries with an anxiety disorder will reject medicine and try to force themselves to get over it.
 48. Aries are willing to try things at least once.
 49. Aries aren’t usually in the wrong place at the wrong time.
 50. Aries may tend to brag, but they usually earn it.
 51. Aries give respect where respect is earned.
 52. Good luck getting away with telling a lie to an Aries— they will almost always catch you.
 53. An Aries will always call you out on your bull shit.
 54. Aries fear vulnerability
 55. Aries is one of the smartest signs of the zodiac
56. Aries Problem: being afraid of commitment yet afraid of being alone
57. If an Aries feels like they are under attack, they will fight to kill.
58. There is nothing an Aries loves more than proving someone wrong.
59. Aries take love very seriously when it’s real.


Aries Born in Year of the Pig

Some Years of Pig:
1971, 1983, 1995

Born in the Year of the Pig, you are characterized as strong, understanding, warm, loving, and hardworking. These lovely attributes are heightened by your Aries gallantry and extraordinary creativity. Your mind sees patterns, and thus you have quick aptitude for both artistic pursuits and business concepts. You’re not a loner— indeed, you work well in teams that strive toward a common objective. You’re also the most caring friend anyone can have. In romantic affairs, you’re a “protector,” and nothing is more important than a secure relationship. But you have a way of ignoring warning signals of someone’s negative traits, and must be careful about your choices in life.


If you were born April 18thYour life is connected to change, and as a result, you are an interesting, knowledgeable, and perceptive person. You are good at communicating, humorous, and sociable, yet you have a distinct private streak. Others can find you baffling at times, not always knowing what to expect!

You are creative and are happiest when you are creating something original. Routine positions should be avoided.

Famous people born today: James Woods, Conan O’Brien, Melissa Joan Hart, Rick Moranis.




60. As much as Aries care about those closest to them, they tend to take care of themselves first.
61. Coming face to face with an angry Aries is almost as bad as coming face to face with a speeding rocket
62. Failure is not an option to a determined Aries
63. Aries are great at giving orders and not so great at taking them.


Part of the Body Ruled by AriesAries rules the head and face. Others can often spot the fact that you’re an Aries because of your fine facial bone structure and a shining, healthy head of hair. Sometimes Aries people have a birthmark or mole on the face. The head is associated with thinking and perception, and you tend to be a sharp, shrewd thinker who uses common sense.

But you are also subject to headaches, including migraines, head congestion, and sinus conditions. You’re prone to minor injuries around the head and face, and should use protective headgear if taking part in strenuous sports. You have a tendency to overwork yourself and overtax your energy. You’re prey to eyestrain and to having problems with your teeth.

When excited or frustrated, you’ll often get red in the face. If you have a fever, it tends to reach a high degree in a short period of time. However, you have strong recuperative powers and can fight off illness very rapidly.

In addition to your sign governing a specific area of the body, it also is associated with various glands. Aries ruling planet, Mars, is linked to the adrenal glands. These are the glands that pump adrenaline into the bloodstream during times of stress and emergency. You are known for your impetuosity and excitability, qualities associated with your dynamic planet, Mars. Mars also rules the muscular system and the sex glands. You are active, have excellent muscle coordination and are noted for energetic sexuality.




64. Aries find it easy to get lost in music.
65. Without their own independence, an Aries cannot be happy.
66. Aries men tend to have more female friends than male.
67. Aries love neck biting
68. Aries have a uncrackable optimism, and even in moments of self-doubt, they don’t let fear sabotage them.
69. A touch of recklessness makes an Aries feel alive
70. Aries would like people to think highly of them but if someone doesn’t, an Aries won’t care.


Aries Rules

Don’t even bother telling an Aries that something is scary, or dangerous- you’ll be met with “uh huh, yeah, that’s nice” or a rolling of the eyes and sarcastic sigh.


Third Aries Decanate: April 11-April 19

Keyword: Foresight
Constellation: Cassiopeia, a beautiful queen seated on her throne who symbolizes good judgment. Down through the ages she has been a celestial guide to travelers.
Planetary subruler: Jupiter

You resent restriction of any kind and prize your personal freedom. For you, the perfect life is to be successful doing something creative, where you are in charge and call all the shots. Your sense of adventure often takes you far from home. You like to find out new information, to explore different field of knowledge. The occult interests you. You are shrewd and clever in business matters and may possess an insight or sixth sense about other people. There is a warm-hearted geniality about you that allows you to make friends easily. At times you can be too extravagant with money.


How others see Aries:Your upbeat, magnetic personality pulls people toward you—you bring excitement into their lives. They envy your aggressiveness in meeting a challenge. Whatever the problem, you give the impression that you have an answer ready.

You’re also admired for your honesty; you don’t gloss over difficulties. What people don’t like is your tendency toward bossiness and your deserved reputation for being sharp-tongued. They’re afraid to cross you in an argument because they know you can cut them to the quick.




71. Aries refuse to be held back.
72. Aries will vigorously talk back to a traffic cop or an armed gangster, if they annoy him.
73. Aries can be very judgmental.
74. If you’re an Aries, you’re a sex god. Guess what? I’m an Aries.
75. What was that? You want me to spell correctly? Fcuk you I’m na aARIES
76. An Aries will fight to the death to get what they want.
77. If an Aries obeys your orders, you must be pretty special… or you must hold a lot of power.
78. Aries hate taking orders from those inferior to them.
79. Aries don’t let little things upset their day
80. Aries have their own style and don’t care about what anyone thinks
81. Aries are quick learners
82. Aries have the tendency to ge a bit aggressive if they don't find things working the way they want it to.
83. In a relationship, Aries want you to tell it to them straight. They don’t appreciate people playing with their emotions.
84. Aries will defend the honest and crucify all liars.
85. Aries are able to inspire and move almostanyone with your motivational public speeches by appealing to their logic and emotions.
86. Aries are able to step up to challenges when no one else is willing to take them on, then seeing the end result and feeling accomplished.
87. People automatically look to Aries to lead them in making decisions.


Aries: This sign is ruled by fire and is cardinal, so it’s very easy for them to get riled up over even the smallest of things. Out of the entire zodiac, this sign is prone to the most frequent and violent outbursts. Because Aries are known as the “baby” of the zodiac, their sizzling anger is...

неделя, 13 май 2012 г.

Motivation NOW


Ще успееш, човече! ТИ МОЖЕШ!


Ще го направиш и ще се сбъдне и повече няма да има проблеми и вече няма да трябва да мислиш за това! ЯСНО ЛИ Е!? Ще го направиш и точка по въпроса.


Няма после, защото си едно голямо пиле! ЯСНО ЛИ ТИ Е... добре. Ясно е. Не забравяй договора - премести го, пренапиши го, преподпиши се и започваме наново НАНОВО! 


Пускам го в блога за да спра да се отмятам всеки ден, така че да стане ясно че ще ГО направя. Край. Решено е. 
Ще се справиш. Ясно? Ще се справиш, защото МОЖЕШ!
Отиваш в неизвестното, но ще оцелееш и ще се върнеш със награда която ще имаш цял живот! Успех!









The Hunt Of the Books

Така, както може би никой не знае аз си правя от известно време един голям списък с книги, които искам да си поръчам (така че да получа някаква отстъпка и да ми излезе по-евтино). Разбира се, колкото повече време го протаквам, толкова повече книги ще имам за поръчване. Не че се оплаквам защото колкото повече, толкова повече, както казва великият Мечо Пух.
Та, докато си разглеждах списъка се сетих за втората част на "The Magicians" - "The Magician King"




Тогава когато я търсих за последно информацията, която имаше беше че книгата вече е написана и най-вероятно вече е издадена в Америка. Сега разбира се когато се разрових се оказа че книгата "The Magician King",  която се явява да е втората част е била издадена в САЩ октомври миналата година. Което разбира се ми вдъхва някакви надежди, че може би ще бъде преведена на български... все някога. За момента това не се е случило, но ще следя как се развиват нещата.

Big Post...again

След дълго размишлява стигнах до прозрението, че няма нищо лошо в това да си съживя отновоо стария блог. Не че ще има кой да го чете освен мен но според МЕН е забавно да го чета и да гледам в миналото, така да се каже. Така че и ако има кой да го чете- печеля, и ако няма кой да го чете пак аз печеля!


Та, предполагам че трябва сега да пиша за какво се е случило вчера или оня ден или не знам си кога, обаче ме мързи. Събудих се преди половин час и в момента мозъка ми най-вероятно бълбука...


Браво, сега започнах да разглеждам картинки на мозъци... намирам ги отвратително гнусни и в същото време очарователни по свой собсвен начин... Спомням си веднъж че дядо ми яде някакъв мозък (мисля че беше агнешки) - ТОВА беше едно от най-отвратителните неща, на които ще стана свидетел през живота си. Кой нормален човек яде мозък за обяд? Може ли някой да ми каже?! Разбира се че не, защото дядо ми е НЕнормален човек. Така че няма нужда от повече въпроси по случая.
Сега искам да ям, обаче ме мързи да стана от стола...